fredag 29 november 2013

Ett spännande paket: Handspunnnet garn.

De mjukast paketen är de bästa, eller hur? Idag har jag varit på posten och hämtat ett paket med handspunnet garn. Garn som Ann-Sofi med bloggen Nål och tråd och trädgård
spunnit åt mig av ull från våra Leichesterfår.



Visst är garnet läckert och helt olikt allt annat jag sett. Jag gav mig ut i mörkret
och fotade så fort jag kom hem. Ann-Sofi kallar det för ett experimentalgarn. Det har två tunna trådar där hela lockar av okammad ull spunnits in.


Här ser ni en liten moadboard med garner och stickprover som Ann-Sofi ordnade till så 
att jag skulle kunna få välja. Tack snälla du för allt arbete du lagt ner på mig och min ull. Jag är inte alls inne i stickvärlden så mitt val gick helt på känsla och häftighet. Om ni 
tittar på stickprovet i mitten nertill i bild ser ni hur det kommer att se ut. Vet ni förresten hur lång tid det tar att spinna ett hekto garn för hand? Fyra timmar!

I morgon bär det av på julmarknad till Bodafors och hela dagen har gått åt till att plocka,
fixa och göra klart. Vi har precis levererat våra lådor med lammkött till kunderna och 
tagit hem ett par extra lamm för att kunna sälja köttdetaljer på marknaden imorgon också. I år har vi legat väldigt lågt med köttförsäljningen direkt till kund. Osäkerheten med det lilla lokala slakteri vi använt oss av har gjort att vi inte vågat satsa fult ut. För några veckor sedan kom chocken, slakteriet hade gått i konkurs. Helt plötsligt hade vi ingenstans att slakta våra borttingade lamm. Vår räddning blev Kännestubba vilt och lammslakteri som kunde ta emot med kort varsel. De både slaktar, styckar och vakuumförpackar och för vår del är det är väldigt praktiskt att få allt ordnat på ett ställe. 

Nej nu tänkte jag sy ett par stygn till på ett par handledsvärmare.



Vi ses imorgon
Elisabeth



8 kommentarer:

  1. Waow, vilket härligt garn! Så roligt att kunna ta tillvara på så mycket som möjligt från fåren.
    Lycka till i morgon på marknaden! Jag ska på nästa om två veckor så jag tillverkar ljus för fullt igen.
    Ha en härlig helg,
    //bara anna

    SvaraRadera
  2. Vilket ljuvligt garn! Här i Finland finns det nästan inga små slakterier alls, byrokrati och orimliga krav gör det omöjligt. Det är så synd. De stora i sin tur är inte värst intresserade av att slakta och stycka får.

    SvaraRadera
  3. Vilket fantastiskt fint garn! Tom garnhärvorna är vackra i sig själva bara som de är. Säljer du sånt garn med? /Katta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag säljer. Det kostar 225 kr/ hg + porto om du är intresserad. Jag säljer även ett eget grått tvåtrådigt Gotlandslammsgarn spunnet på spinneri som kostar 125 kr/hg.
      Elisabeth

      Radera
  4. :-))

    Så roligt att du gillar garnet. Jag är tvungen att göra åt mig själv med, för jag blev rejält sugen på en tröja i det garnet efter att ha hanterat det under en hel månad.

    SvaraRadera
  5. Ååå, de påminner om sockervadd :-) Underbart fint!

    Trevlig adventssöndag!

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  6. Vilken underbart garn,tyvärr är jag inget bra på att sticka annars hade jag velat köpa garn av dig.;)Ha en fin vecka.Kram Ulrika

    SvaraRadera
  7. Hittade hit från Ann-Sofies blogg och nu blev jag lite nyfiken: i min släkthistoria finns Högagärde nästan som en startpunkt, min farfars farsfar byggde ett hus där. Kan ditt Högagärde vara samma Högagärde? Söder om Urshult?

    SvaraRadera