måndag 11 november 2013

Julfabriken: rosor med tomteskägg.

Högagärdes egen lilla julfabrik drar igång med årets allra första inlägg. Jag hoppas ni är lika pysselsugna som jag. Det blir lite nytt, lite gammalt, en gnutta lånat, mycket blommor, ull och skinn i vår egen Högagärdestil.

Idag blir det lite blommigt pyssel som jag gjorde till missionsauktionen. Allt som behövs är en vanlig glasburk, en stor ros, en liten remsa fårskinn med lång ull, tjocka och smala ullband samt dekorationsnålar som håller allt på plats.
I förra veckan hade vi missionsauktion ner i byns lilla missionshus. Jag älskar att både tillverka saker dit och själv köpa. Det känns gott att få dela med sig lite av allt 
det goda som vi fått och pengarna går oavkortat till välgörande ändamål som det så 
fint heter. Missionsauktionerna är ett stycke levande kulturhistoria. Det är varmt, trångt och bullrigt. Stämningen är alltid på topp det är meningen att det skall bli dyrt. Folk betalar hellre mycket pengar för något litet nyttigt med extra finnes än något stort och onyttigt. Det ätbara är alltid populärt men vill man som jag satsa på något hantverksmässigt måste man tänka till lite extra. Ingen vill längre lägga pengar på vackra broderade dukar som tar evigheter att göra.


 Mina bästa missionsauktionspysseltips  

* Massproducera. 
* Köp in något billigt 
* Piffa till det med finess och få ett mervärde.
* Gör något som går snabbt. 
* Framför allt, gör något som inte blir så dyrt

(Ren företagsekonomi, coachens bästa tips men ni skulle bara veta hur svårt det kan vara
att tänka så när man håller på med hantverk.....)Ha det fint alla julpysslare
Elisabeth


8 kommentarer:

 1. You have make beautiful photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt söta dekorationer och nytänk med ullen! Dom måste ha gått åt som smör i solsken! Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Så jättevackert med Ros tillsammans med ull mm /M

  SvaraRadera
 4. Såå vackra, kan tro att de gick åt snabbt! Din header är jättevacker, så bra att du fick hjälp med det grå... det är mycket som man inte förstår sig på!

  Ha en skön kväll.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Den där företagsekonomiska ekvationen är så himla svår att få att gå ihop med hantverk! Jag gör dessutom allt långsamt och eftertänksamt, och då blir ju timpengen usel, om man tänker sälja. Nåja, det är ju kul i alla fall :-)
  Va fin din ros och ullkombo är!

  SvaraRadera
 6. Guud så snyggt och kreativt !
  Syns att ett riktigt proffs har varit i farten !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 7. JAAA det är jag - lika pysselsugen som du, alltså. Hade pysselstuga här i måndags kväll och på torsdag ska pysseljuntan ha träff hemma hos mig och på tisdag ska jag på pysselkväll på en plantskola och lära mig göra julkransar. Så härligt att det äntligen börjar lacka mot jul - jag "älskar't" :D Hade faktiskt tänkt baka saffransbullar i dag, men det känns inte helt rätt när solen strålar från visserligen blåsig men också näst intill klarblå himmel.

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Vilka ljuvliga skapelser det kommer från din fabrik!

  Ha det gott i höstträdgården (och i pysselfabriken),
  Rebecca

  SvaraRadera