lördag 9 november 2013

Hjälp - min nya header blev grå.


Hej alla fina!

Är det någon av er teknikkunniga bloggare som kan hjälpa mig. Bakgrunden skall 
vara vit men i somras hände det något, det blev som en grå hinna över bilden. Då brydde jag mig inte så mycket utan trodde att jag hade gjort fel när jag redigerade. Det skall se ut som bilden ovan ungefär....typ. Jag har finstuderat alla inställningar under avancerat och letat överallt men kommer inte på hur jag skall göra. I den mobila versioner är den dock vit som den ska, eller ja lite år mintgrönt kanske men ändå okej.

När jag ändå frågar, min header tar alltid lika stor plats oavsett vilket format jag beskär den i i Photo Shop. Jag vill inte ha den riktigt så hög. Är det någon som vet hur man gör för att ändra formatet, för det måste väl gå....

En lite fråga till. I mobilversionen blir ja alltid headern så lite att man knappt kan läsa texten. Finns det någonstans där man kan ändra det tror ni.....Tack på förhand
Elisabeth


Som ni säkert kan se har den blivit vit igen. Vad vore bloggandet utan hjälp från er andra där ute som vet hur man rättar till saker som inte funkar. Efter tips från Lotta (se kommentarsfältet) hittade jag norska bloggen helenesblogadresseat.blogspot.se . Hon rekommenderade att man sparar bilden som en png fil istället för i jpg som man oftast brukar och vips så var den grå hinnan borta. Tack snälla Helen och Lotta för hjälpen.6 kommentarer:

 1. Kolla bloggen "Allt som är vackert" tror hon hade ett inlägg om det för några dagar sen.
  Trevlig helg.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Det löste sig med färgen.

  SvaraRadera
 3. Det är tur att vi bloggare har varandra.....
  TREVLIG SÖNDAG

  SvaraRadera
 4. Tänk vad bra att det finns de som kan hjälpa till. Jag kan inget om inställningarna men det brukar på något sätt lösa sig.

  Ha en skön söndag

  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Tack snälla! Jag har samma problem med det gråa. Hoppas jag får det fixat med detta!

  SvaraRadera