torsdag 1 januari 2015

Tack och hej 2014

Vilket spännande år vi haft. Ett härligt år. Inte fritt från motgångar men fullt av framtidstro. Så som livet är för de flesta av oss om vi har nåden att slippa sjukdomar och en och annan personlig katastrof. 

2014 var året när vi renoverade vår gamla vedbod och förvandlade den till skinnbod/gårdsbutik. Trädgården fick stå tillbaka en hel del, men vad gjorde det, den blommade och var vacker ändå. Våren kom tidigt och sommaren var underbart varm och skön. Lammen hade fina pälsar och innan åter var slut hade vi sålt precis alla Gotlandsskinn. 

Här kommer mitt trädgårds- och fårår i bilder.

Det är alltid lättare och gå upp under vinterhalvåret om man möts av en
vacker soluppgång.
Ullbollar med pärlhyacinter .
Små söta lammungar
Skinnboden innan vi påbörjat renoveringen.
Crokus som  växer upp ut ulltäcket.
Glad påsk med penséer och plättar i luften och såklart en höna med kyckling.
Utsikten bakom huset.
Underbara pioner
Gotlandsfår
Härlig blomning i gråsgångsrabatten
Tidlösa är höstfavoriten.
Under året var trädgården med i Allas och Hus & Hem Trädgård och
sommarfest. 
Med en tuff deadline kunde vi inviga skinnboden till första advent precis som
vi planerat.
Vår vallhund Max.
Interiör från skinnboden.

Nu har jag unnat mig lite ledigt från skinnboden över helgerna. Det är en hel del kvar att göra där ute men mitt enda nyårslöfte är att jag ska göra klart bokföringen innan jag tar itu med resten. Ett nytt spännande år ligger framför oss.Tack för ett trevligt 2014 
Vi ses

Elisabeth

7 kommentarer:

 1. Hej och god fortsättning! Härliga bilder summerar året, imponerande att ni byggt så fint av vad vi här uppe kallar vagnslider. Hur har ni gått tillväga med grundläggning och isolering, vi har ju liknande byggnader som skulle kunna omvandlas till något liknande,. / Hälsningar från Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda som är kvar är egentligen taket. "Veboa" som vi kallade den innan på småländska. Har fått nya väggar med reglar,ytterväggar, isolering och brädinnerväggar. På en vägg har vi även lagt gipsplattor för att den ska tapetseras. Boden hade stampat jordgolv och vi grävde ut och gjöt en ny bottenplatta. Vi har inte lagt något innergolv men betong är hyfsat snyggt. Det fanns ingen el tidigare så det har vi fixat men vi har inte vatten och avlopp.

   Lycka till med ditt projekt.
   Elisabeth

   Radera
 2. Vilket härligt år det varit fast lite motgång blev det allt hos oss ändå. Önskar dig verkligen lycka till med boden och så fint det blev utanför skillnaden är stor..Känner att jag måste komma dit nåt framöver, kanske vid lammtiden.
  Kramar Meta och man

  SvaraRadera
 3. Men oj, så fin ladan blev när det i stället blev en skinnbod! Lycka till med den framöver! Och utsikten bakom huset är alldeles underbar!

  God fortsättning på det nya året!
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Jätteroligt med boden, och vilka underbara bilder på blommor och får!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Såååå gulliga lamm! Önskar ett bra 2015 /M

  SvaraRadera
 6. Härligt att satsningen på skinnboden fungerat! Önskar dig lycka till i fortsättningen också!!
  KRAM och GOTT NYTT ÅR
  Susie

  SvaraRadera