lördag 17 januari 2015

Blommig fredag på en lördag.

Årets trädgårdsplaner

Dags för årets allra första Blommig Fredag där temat är "årets trädgårdsplaner". Som den trädgårdsnörd man är saknas det inte drömmar för det nya trädgårdsåret. Drömmar som kanske är lite för stora för min verklighet men en lite gråtrist januaridag får man kosta på sig det.

Sommarens att göra lista:
 • Måla om lekstugan
 • Sätt upp nytt staket på framsidan
 • Fixa rabatten runt havtornsbuskarna
 • Ta bort den halvdöda aroniahäcken
 • Plantera ny häck. Förslag på något högt och härdigt mottages tacksamt.


Lekstugan och mina havtornsbuskar. Bilden är tagen från vägen på framsidan.

Jag tänker mig att prio ett blir målningen. Sedan ska jag fortsätta att täcka jorden runt buskarna medans jag funderar på vad det ska bli av rabatten. 


Här behövs det ett staket inte bara för att det är snyggt utan för att hålla ute och
inne djur. Det vore skönt att slippa se elskåpet från åtminstone ett håll också. 

Vi har varit staketlösa i ett bra tag nu efter besvikelsen med vårt gamla staket som hade en allt för kort livslängd. Nu är jag lite inne på att köpa ett färdigt och kastanjestaket från Hunden och herden. Det känns lite som den bästa lösningen för ett lantbrukarpar med tidsbrist om man säger så. Att livslängden är 15-20 år känns inte heller fel. Det enda som bekymrar mig är att det kanske blir lite för "genomskinligt". 


I bakgrunden ser ni  få metrarna av aroniahäcken som är fina. Höstfärgen är
ljuvlig så det är synd att den inte trivs.

Jag är en obotlig tidsoptimist så vi får väl se hur mycket jag hinner. Häcken skulle kunna vänta till nästa år.....problemet är bara att jag slutade rensa ogräs där i somras...Kram på er och 
ha ett underbart trädgårdsår

ElisabethFler trevliga inlägg på temat "Årets trädgårdsplaner" hittar ni på bloggen Bland rosor och bladlöss


12 kommentarer:

 1. Du blir inte sysslolös denna sommar heller : ) Gillar kastanjestaket men skulle inte en Smålnadsgärdsgård av enestörar och gran passa bra. Finns företag som specialiserat sig på dessa.
  Ska bli roligt att följa dina projekt
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Det känns igen det där med tidsoptimist. I år har jag bestämt att inte ta på mig för mycket.
  Lycka till med dina planer blir det en bra sommar kommer det säkert att gå bra jag kommer nog och inspekterar hihi.
  Ha det gott
  och en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Kanske kan någon sorts häggmispel fungera i stället för aroniahäcken? Den har ju samma fina höstfärger. Ingen risk att bli sysslolös när man har trädgård...

  Efter flera somrar med stora projekt är det nog dags med en lugn sommar - om vi inte kommer på något bra projekt förstås... ;-)

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder, och intressanta projekt. Blev följare till din blogg. Ser fram emot att se vad som händer. Har själv haft en gård med höns och lite lånefår...
  Bor numera på landet fortfarande men med lite mindre mark.
  Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 5. Du har fullt upp ser jag denna sommar.....blir kul att följa och få ta del av resultatet....glöm inte att njuta av din fina trädgård däremellan.....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att börja planera och drömma om trädgårdsåret. Särskilt nu när snön ligger fint vit på marken. Låter som du har fina planer!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Häggmispel är härdig, vanlig Amelanchier spicata, växer högt och smalt! Vi har härdesgård runt vår tomt men jag skulle gärna byta den till kastanjestaket, det är snyggt!

  SvaraRadera
 8. Det finns alltid planer och tur är väl det:) Kanske Gärdesgård med klängros vore ett fint alternativ.
  Trevlig fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 9. Det är roligt med planer och om man inte hinner allt brukar det inte vara hela världen heller. Ska bli spännande att se vad det blir för häck, om det nu blir någon i år, och sen vad för slags staket. Kastanjestaket låter väldigt fint! Eller jag menar, det är väldigt fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med att-göra-listor när man kan börja bocka av! Att man sen får nya idéer medan man håller på är en annan sak;) Jag gillar avenbok för att den blir hög och kan hållas smal och löven sitter kvar hela vintern så det känns lite ombonat.

  SvaraRadera
 11. Tack för alla fina tips. De tål att fundera på.
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera