söndag 7 oktober 2012

Godaste spenatmackan.

I vår familj älskar vi varma mackor och vi har en egen liten specialare från trädgårds- täppan som vi mer än gärna både lagar och äter.


 
 Recept på spenatmacka.
 
Bred en skiva bröd med smör.
Lägg på några blad förvälld spenat (blir mildare än rå som innehåller oxalsyra)
Klipp över några basilikablad och lite gräslök.
Toppa med ett par skivor tomat och riven ost.
 
 Fyll en plåt eller två...
Gratinera i ugnen på ca 225 grader i några minuter eller hur ni nu gör.
 
 
 
Jag tyckte att sommarens spenatskörd blev lite klen så i augusti bestämde jag mig för att så en omgång till. Det kunde inte blivit bättre. Fröna grodde snabbt, bladen blev gigantiska och den har ännu inte gått i blom. Det är inte ofta man får chansen att känna sig så nöjd med sin skörd.


 

Så här ser min lilla höstodling ut i all enkelhet. En rad med spenat och en rad med sallat.

 
Ha en finfin trädgårdssöndag
Elisabeth
 
 


7 kommentarer:

  1. Vilken härlig höstodling...mackorna ser helt underbart goda ut.Bon appetit..;))ha en fin söndag.kram Ulrika

    SvaraRadera
  2. Det måste jag ta o pröva varma mackor är ju kanon gott o alltid kul med lite nytt pålägg. Ha en skön höst dag kram Beijan

    SvaraRadera
  3. Älskar också "spenater" men odlar numera mest mangold eftersom dom trivs bättre i min jord. Den varma smörgåsen måste jag prova vid tillfälle. Tänk att en andra omgång kom igång! Riktigt roligt.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  4. Vad gott med egen odlat!
    Spenat har jag aldrig provat men det får bli nästa sommar.
    Ha en fin vecka,
    Sussi

    SvaraRadera
  5. Oj, härligt med så fin spenat nu!
    Vi har Mangold kvar... det går väl bra det med?
    Tycker mackorna ser riktigt goda ut...
    Kramis Sofia

    SvaraRadera
  6. Mmmm supergott med spenat!!! Har aldrig provat det på varm macka förut, bra tips:)

    kraaaaaaam aka

    SvaraRadera

  7. Jaha...nu blev jag hungrig! Åh vad gott det ser ut!
    Jag åt faktiskt en supergod inbakad filé i helgen där de hade smugit in spenat. Tog ett tag innan vi kom på vad det var, för den liksom gömde sig, men sååå gott!
    Det här måste provas! Tack för tipset.
    Ska ta och scrolla lite hos dig nu :)
    kramar

    SvaraRadera