Recept på spenatmacka.
Bred en skiva bröd med smör.
Lägg på några blad förvälld spenat (blir mildare än rå som innehåller oxalsyra)
Klipp över några basilikablad och lite gräslök.
Toppa med ett par skivor tomat och riven ost.
Fyll en plåt eller två...
Gratinera i ugnen på ca 225 grader i några minuter eller hur ni nu gör.
Så här ser min lilla höstodling ut i all enkelhet. En rad med spenat och en rad med sallat.
Ha en finfin trädgårdssöndag
Elisabeth
Vilken härlig höstodling...mackorna ser helt underbart goda ut.Bon appetit..;))ha en fin söndag.kram Ulrika
SvaraRaderaDet måste jag ta o pröva varma mackor är ju kanon gott o alltid kul med lite nytt pålägg. Ha en skön höst dag kram Beijan
SvaraRaderaÄlskar också "spenater" men odlar numera mest mangold eftersom dom trivs bättre i min jord. Den varma smörgåsen måste jag prova vid tillfälle. Tänk att en andra omgång kom igång! Riktigt roligt.
SvaraRaderaAgneta kram
Vad gott med egen odlat!
SvaraRaderaSpenat har jag aldrig provat men det får bli nästa sommar.
Ha en fin vecka,
Sussi
Oj, härligt med så fin spenat nu!
SvaraRaderaVi har Mangold kvar... det går väl bra det med?
Tycker mackorna ser riktigt goda ut...
Kramis Sofia
Mmmm supergott med spenat!!! Har aldrig provat det på varm macka förut, bra tips:)
SvaraRaderakraaaaaaam aka
SvaraRaderaJaha...nu blev jag hungrig! Åh vad gott det ser ut!
Jag åt faktiskt en supergod inbakad filé i helgen där de hade smugit in spenat. Tog ett tag innan vi kom på vad det var, för den liksom gömde sig, men sååå gott!
Det här måste provas! Tack för tipset.
Ska ta och scrolla lite hos dig nu :)
kramar