lördag 1 september 2012

Kryddbukett.

Jag sitter vid datorn och kollar igenom mina bilder och tänker att jag nog ska skriva
några rader om kryddlandet. Lite förvånat konstaterar jag att det finns nästan inga bilder alls. Visst har jag anat att det finns platser i trädgården som gör sig bättre på bild än andra och att vissa stråk blir nästan bortglömda men att det var så illa kände jag inte till. Nåväl, nu slipper ni se min fula snigelätna libstika som jag kapat i knähöjd, kveken (=kvickroten) i gräslöken och den ilsket limefärgade oreganon som inte riktigt vill passa in.
 
 
Kryddbukett med malört, grönmynta, lavendel,citron timjan och läkemalva.
 
Vissa kryddor använder jag flitigt och andra odlar jag bara för att de är vackra. Somliga bara finns där av någon anledning som jag för länge sedan glömt bort. Det är lätt att odla kryddväxter, så "lätt" att man aldrig blir av med vissa, även om man skulle vilja.
 
Det blir många turer med saxen när jag lagar mat och så får man ju inte glömma bort att torka eller frysa in för kommande behov.
 
 
Lavendel och citrontimjan på tork.

Min lilla örtagård mitt i trädgårdslandet har inte så mycket mer att erbjuda för i år. Det är
färdig skördat och den börjar se lite tufsig ut men nästa år ska kameran fram lite oftare.
 
 
Ha en fin fortsättning på helgen
Elisabeth
 
 


8 kommentarer:

 1. I min kommande rabatt, den som jag ska göra nästa år, ska jag blanda in vissa kryddväxter bland perennerna. Tycker om blandningar och har redan åbrodd, isop, timjan, libsticka och några till på "fel" plats.

  Skön söndag!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Den där färgkombinationen är bara för fin! Ja även här börjar det vara tufsigt och trist bland grönsaker och blommor.
  Ha en fin dag, själv ska jag mönstra lammen.
  //Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas mönstringen gick bra. Vi mönstrade för en och en halv vecka sedan men lammen var lätta i år. Vi får skylla på den extremt regniga sommaren.

   Radera
 3. Rena rama lyxen! Och vackert är det också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar bukett!!
  Och vilken fin logotype ni har!
  Är det du och Patrik som har designat??

  Ha det gott!

  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som har grejat lite. För ett tag sedan försvann den i samband med ett datorhaveri. Just nu finns den bara på små lappar som måste kopieras om och om igen. Lite jobbigt.

   Radera
 5. Härligt med egna kryddor,me like.mer sånt även här nästa år tror jag.;)Kram Ulrika

  SvaraRadera