söndag 22 september 2013

Nej, jag har inte höstpiffat trädgården(än)

Jag har inte gjort ett handtag i trädgården på minst en månad (om man undantar 
skördande och en klippning av halva gräsmattan). Visst kan jag sörja att jag inte hinner 
när jag så gärna vill. Men å andra sidan är jag helt förundrad över att trädgården faktiskt klarar sig så pass bra som den gör såhär års, även utan min omsorg.

Svaret på frågan om min trädgård är lättskött blir ja, om man inte är för pedantisk och 
om man kan se skönheten i det som är lite slitet och inte så perfekt.

Höstviloplats i kvällssolen. Blommorna håller på att ge upp. Jag har fått en
kasserad nästan överblommad dahlia att njuta av.


Trädgården känns lite vardaglig och grå just nu men ändå ganska vilsam. Allt behöver inte spraka och skina jämt, för det är ju växlingarna som vi älskar. Snart kommer de vackra
höstfärgerna och kanske även lite mer tid för välbehövligt trädgårdsarbete. Trädgårdsarbete är trots allt avkoppling.Ha en fin trädgårdsvecka
Elisabeth


7 kommentarer:

 1. Tycker du verkar ha jättefint hemma hos dig! Jag gillar ditt klot av taggtråd!

  Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Jag säger som Therese här ovan, vilket fint klot! Har du gjort det själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rulla taggtråd har blivit mitt nya favorit pyssel. Vi har massor av gammal taggtråd som jag var tvungen att plocka ner tidigare i sommar/höst.

   Radera
 3. ..."Trädgårdsarbete är avkoppling"....presic så är det för mig med.Det ska inte vara allt för betungande.Det är sååååå härligt att få vara ute och påta i jorden och göra det lite fint i trädgården,me like.:)Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Jätte fina höstbilder! Visst är det skönt att man kan slappa också och inte jämt påta. Precis så som det ska vara ...en balans.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Låter som helt rätt inställning - hela poängen är att man ska må bra och inte känna stress över att det "ska" se ut si eller så. På dina bilder ser set i alla fall väldigt vackert och härligt ut :-) Den enda höstpiff jag gör är att plocka bort de risigaste sommarblommorna och sen hoppas på snön som får täcka över alla oavslutade projekt :-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 6. Det ser skönt ut som det är på dina bilder. Piffning är överreklamerat,det sköter trädgården oftast på egen hand hos oss. Fårporträtten i förra inlägget är underbara! :)

  SvaraRadera