lördag 14 september 2013

Höstbukett med dahlior och purjolök.

Varför har jag inga dahlior i min trädgård, jag som älskar dahlior. Sanningen är är väl helt enkelt att jag är lite för bekväm av mig. Plantera, putsa, hölja för frost, gräva upp, vinter förvara och så likadant nästa år igen och nästa, är inte riktigt min grej.


Som tur är finns  det de som lever på att sälja blommor till andra ;-) och själv är jag en sådan. Härom dagen tyckte jag att jag behövde muntra upp mig själv med en liten bukett.
Lite skapande är nämligen ett av de allra bästa säten att få dystra tankar att försvinna.Hur många nyanser av grönt har en purjolök? Grönsaker är vackra och hemma använder 
jag dem gärna i buketter. Det är kul att överraska och få göra något lite annorlunda.Dillkronor är riktiga älsklingsblommor och med sin fräscha limegröna färg passar de till nästan allt. Den bruna "fula" blomman är en amarantus som jag odlat själv.Såhär såg buketten ut i sin helhet innan den hamnade i en vas. Det behövdes ett rejält bindställe (med naturbast) både upptill och nertill för att hålla ihop buketten.Ha det fint och skäm bort er 
själva lite med höstpyssel eller kanske 
en blomma

Elisabeth


6 kommentarer:

 1. Det är en fin bukett. Älskar alla dessa fina saker som ni gör där ute njuter varje gång jag kikar in och ser det. ibland blir det lite här med men inget avancerat.Det där med Dahlior är jag ingen älskare av men har hittat några jag gillar i år.
  Ha en fin lördag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så vackert det blev!
  Ha en skön lördag
  //bara anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen å! Gillar! Tycker absolut man ska använda mer grönsaker i binderier. Ja, närodlat överlag! Tack för inspirationen!

   Nina

   Radera
  2. Nämen å! Gillar! Tycker absolut man ska använda mer grönsaker i binderier. Ja, närodlat överlag! Tack för inspirationen!

   Nina

   Radera
 3. Vilken fin bukett, härlig höstfärg på Dahlian. Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Jag tror det är likadant med mej...varje sensommar ångrar jag att jag inte satte några men de ska ju skötas också... Härlig bukett du har bundit!! Och ett stort försenat Grattis till dej!!!

  Kram Annika

  SvaraRadera