lördag 4 februari 2012

Vita vinter.

Äntligen riktig vinter, jag myser och plågas på samma gång. Min värld är vit och gnistrande vacker men ack så kall.

Vattnet har frusit hos fåren och lammen trängs under "grisa lamporna" som vi hängt upp för att de ska få lite extra värme. Vår panna käkar vedträn och det går inte så
värst många timmar förrän den behöver fyllas på igen. Dagarna har blivit ljusare och
det är ett annat ljus nu, ett ljus som väcker lusten att fotografera. Med frusna fingrar återupptäcker jag och kameran trädgården. Nu äntligen kommer tillfället som jag
väntat på så länge, att få fotografera trädgården i vinterskrud.Ett par "grindstolpar" markerar trappan som leder från lusthusrabatten ner till gräsmattan. De finns där någonstans under murgrönan och snön.


Det finns tecken på närvaro av barn, numera tonåringar, som tycker om att gunga. Förresten tror jag aldrig att man blir för gammal för att gunga.
En alltid lika glad trädgårdsgroda sträcker lättjefullt ut sig i det som en gång varit en
fin höstplantering.


Här har vi pumpan som vi inte åt upp i höstas. Den ser ganska läcker ut med lite
pudersnö på. Sedan blev jag så frusen om fingrarna att jag gick in igen.


Ha nu en riktigt skön vinterhelg
och glöm inte vantarna, ta dubbla.10 kommentarer:

 1. Godmorgon får jag väl säga.....iallafall jag är en riktig nattmänniska och tar gärna igen det på morgonen. Vilka härliga foto! Vi har ca 15 gr kallt här i Göteborg, strålande sol så det blir nog en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Har du sett det härliga "klippet" om kaninen som vaktar får? Fanns på Aftonbladet annars har jag lagt upp det i min blogg. Kram

  SvaraRadera
 3. Vackra vinterbilder du visar! Här har vi så kallt att ljuset nog är det enda jag njuter av ute just nu!
  Trevlig helg!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Fina bilder på vinterlandet...
  Ha det så gott kram Annika

  SvaraRadera
 5. Jag är en sån där som älskar vintern, men den ska vara kall och snöig och hittills i år har det varit sparsamt med det, men nu, nu är jag i mitt esse. Fast vi har inte lika fint med snön här som du har! Underbara bilder!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Fina vintriga bilder! Grattis till alla vinnare! (avis!) Maj van även min bloggs första tävling! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Linda Larsson2012-02-04 19:38

  Vilken underbar blogg du har Elisabeth! Nu när jag kom hem från Ida i Högagärde var jag bara tvungen att gå in på din sida! Tusen tack för att jag och mina små töser fick komma till er och goooosa med de små lammungarna, tjejerna var mycket nöjda efteråt... speciellt när de fick komma in i värmen igen hos Ida och Jocke...!;0) Vi passade på att åka pulka och grilla korv på gärdet vid "lia" först - superkallt, men jättemysigt!
  Fårullshjärtat jag köpte av dig har hittat sin plats - det ligger i en murgröna som står i ett gammalt lingonkrus - det blev sååå fint!
  Ha en fortsatt bra helg! Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Vilka fina vinterbilder du bjuder på. Det har varit ruskigt kallt några dagar och när vattnet fryser hos djuren blir det genast mycket jobb.
  Ha det gott.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Så fina vinterbilder! Visst är vintern vacker och lockar till fotografering, men nu är det lite väl kallt. Vi hade 22 minusgrader igår kväll, men nu har "värmen" återvänt och det är "bara" 10 minus.

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder och vackert skrivet!
  Jag ska lyda ditt råd när jag strax tar en promenad i snön:-)
  Kram Hanna C

  SvaraRadera