tisdag 15 mars 2016

Lite nytt i köket

"Köket" eller det lilla rummet ute i gårdsbutiken där frysarna står har länge varit ett rum som på något vis bara blev över.

Alla saker som inte passade in någon annan stans hamnade där utan någon större 
plan. Men nu har jag skaffat en hylla till köket, en sån där mysig hylla som man ofta 
ser hängande över köksöar eller i restaurangkök. En hylla med massor av förvaring för köksredskap och andra pryttlar. Kort sagt hyllan som jag gärna hade haft inne i mitt
eget kök om jag hade haft plats.


Kökshyllan tillsammans med skärbrädor från Smålandsbrädan samt ljusstakar och
ljuslyktor av olika slag.

Ja ni ser, så här blev det. Nu kom Sunes skärbrädor från Smålandsbrädan verkligen till sin rätt. Sune bor bara några kilometer från oss och skärbrädorna tillverkar han i sitt snickeri i Grimstorp. Riktigt närproducerat med andra ord och skärbrädorna är sköna basredskap som säkert vartannat hushåll här i närheten har en hel bunt av. Annars går de även på export till bland annat Japan och så säljs de på "fina gatan" i Stockholm. 

Påskljusstakar av glasflaskor.

Ljus och ljushållare kan man inte få nog av och här har vi den senaste skapelsen. En glasflaska, ljushållare, ljus och pynt i form av ullband, fjädrar och en gladpåskskylt. Det är ett snabbt och enkelt påskpynt som man lätt fixar själv.Brunt lammskinn från finullsfår och ett svart och ett brunt korsningsskinn.

Välkomna hit på lördag kl 14-16. Då har vi öppet i gårdsbutiken igen. OBS tiden.


Ha en fin vecka

Elisabeth2 kommentarer:

 1. Så trevligt det ser ut. Flaskorna var en fin ide´e de står ju bara där och inte blir använda det får jag testa
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så fint du har gjort det Elisabeth och vad roligt att kunna sälja närproducerade skärbrädor. Roligt att kunna gynna lokala tillverkare och erbjuda kunderna något med lokal anknytning och ett fint hantverk. :)

  Sköt om dig Elisabeth och ha det så gott!

  Kram Lotta

  SvaraRadera