onsdag 9 mars 2016

Laila Bagge och tovade påskägg

Här pysslas det för fullt inför påsken. Det blir såklart en hel del ägg, mycket tovat och lite annat smått och gott som några tändsticksaskar med eget motiv. 

Det härliga med påskpynt är att man kan börja så tidigt. Håller man sig lite lugn med allt det gula känns det bara väldigt vårfräscht och allmänt mysigt. Vem älskar inte ägg, naturfärgade fjädrar och en och annan vårblomma eller gren från trädgården.

Tovade ägg dekorerade med ullband och fjädrar.

Påskfint i butiken bland örtsalt och handdukar från Växbolin.

Jag har gjort egna tändsticksaskar med ett litet lamm på. Inte så väldigt påskigt kanske men mycket vårlikt. Tänk så många bilder som bara ligger och skräpar i datorn. Det har ju hunnit bli en hel del fotograferat efter mer än fem års bloggande. Många av bilderna borde slängts med en gång, andra får ett liv här på bloggen eller på instagram. Ett kort och flyktigt liv på några få dagar. Så finns det bilder som man vill ska leva lite längre. Den här bilden är en sådan. Hon heter Laila Bagge och är vårt Bonden i skolans lamm. Av alla roliga namnförslag vi fick in i tävlingen föll alltså valet på Laila. 

Bonden i skolan är LRFs webbaserade utbildningsmaterial för barn i låg- och mellanstadieåldern. Kika gärna in på bondeniskolan.se och läs mer om djuren på gården
eller gör ett quiz om tulpaner eller varför inte jordbruksmaskiner eller potatis.Det söta lilla tacklammet Laila Bagge, hamnade efter lite pyssel på några
tändsticksaskar.

Det är ett rysligt pyssel ska ni veta, att få till en lagom storlek och sedan skära ut bilden och till sist klistra på den på tändsticksasken. Det måste till en mer rationell hantering, den saken är säker. Än så länge gör jag det mest för min egen skull, för att hon är så söt. Är det någon som har tips och förslag på hur man går till väga mottages det tacksamt. På söndag är det öppet i gårdsbutiken igen. Varmt välkomna hit kl 12-16.


Ha det så gott
Elisabeth

PS. Jag fortsätter att gästblogga på grannliv.se och idag kan du lära dig mer om fårskinn i "Lilla fårskinnsskolan". DS. 


3 kommentarer:

 1. Vad läcker med dina ägg i tovat.Synd att jag är upptagen till helgen. Idag satt jag och läste lite om fotografering om djur. så härliga bilder på en massa får de tagit det kröp i kroppen på mig att få fara till dina små busar och göra lite test. Få se när det kan bli om jag får det vill säga.
  Önskar dig en fin vecka och en bra helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är varmt välkommen att krypa runt i halmen och fota de små.om när det passar dig.
   Ha en riktigt fin helg
   Kram Elisabeth

   Radera
 2. Så vacker bild du bjuder på. Gillar detta med naturmaterial så även ull. Intressant med tovade ägg.
  Skulle jag vara nära skulle jag med all säkerhet ta mig en titt på söndag men jag tackar o bockar för att jag kan kika in här. Ha det gott.

  SvaraRadera