fredag 18 december 2015

Nu

Här är vi internetlösa sedan en vecka tillbaka. Jag suckar och sliter mitt hår. Ibland är
det svårt att vara företagare på landet. Såhär ska det inte behöva vara i ett modernt och jämlikt samhälle men nu har vi köpte en massa mer surf till mobilerna så nu ska här bloggas och inte klagas. Det känns som om jag har lite att ta ikapp.

Runda magar och lite juver. Ser ni att här är det snart lamm på gång.

Köttrastackorna som ska lamma i januari har fått komma in på stall nu för en säkrare lamning. Trots att de haft både mat och torr, skön ligghall här hemma har de tagit sina dagliga små promenader till en åker lite längre bort för att beta gammalt gräs. De verkar helt oberörda av både blåst och underkylt regn. I morgon väntar dock klippning av tjocka varma pälsar, man måste ju vara ren och snygg till lamningen. Mannen som fortfarande känner av sina knäckta revben, sedan han blev stångad av en bagge för tre veckor sedan, ska ta hjälp av en fårklipparkolega.

Vi har haft ett par dagar med kyla och lite lätt pudrig snö. 

I morgon och på söndag har vi öppet i gårdsbutiken igen. Nu är vi verkligen inne på slutspurten inför julen. Jag hade förstås hoppats att jag skulle hunnit ta lite juliga bilder både från butiken inne ifrån huset men det är ju så förtvivlat mörkt hela dagarna.

Ullmanschett till ljusen och ull runt julrosen. Det är ganska mycket jag det.

Ljus och godis på burk och en taggtrådsgran som jag får visa lite mer av en annan
gång.


Välkomna på
lördag och söndag kl 12-16

Elisabeth


5 kommentarer:

 1. Så härliga bilder, jag bar älskar de där djuren. Som jag sagt tidigare undrar om jag inte har haft nåt med får att göra i mitt tidigare liv Hihi. Borde verkligen komma till er. men du vet hur det är tidsoptimist som jag är så hinner jag inte allt när mannen är hemma med bilen. Bygget tar all tid.
  Ha det gott i helgen och njut lite av dagen med
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Jätte fina ljusmanschetter! Kan beställa dom och vad kostar dom då? Spännande med lammning:)Låter ont med brutna revben...
  Ni skulle skulle inte behöva köpa mer surf utan få eftersom det inte fungerar som det ska!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Merja! Ljusmanschetterna kostar 70 kr styck + porto. De säljs egentligen inte separat utan ingår i setet med flaska, ljus och ljushållare som kostar 165 kr. Det är ju inte så lätt att skicka allt på posten så jag kan sälja bara manschetter åt dig om du vill.

   Allt gott till dig
   Elisabeth

   Radera
 3. Åhhh, jag känner igen frustrationen när internet försvinner för oss som bor på landsbygden. Då är det inte lät att vara företagare. Men jag håller tummarna och hoppas att ni har återfått internet nu och slipper vara beroende av mobilen.

  God jul kära Elisabeth och njut av sköna juldagar!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera