fredag 25 december 2015

Julfrid och julblommor

Hej på er! Jag kikar egentligen bara in för att önska er en god fortsättning på julen.
Hoppas att julfriden har infunnit sig och får stanna kvar ett tag till. Glöm alla måsten och och strunta i om knäcken inte blev så bra i år heller. 

Låt din amaryllis vara kort i år så ser du verkligen hur vacker den är. Vasen
pyntade jag med en ullkrans.


En hel lång rad med hyacinter som jag satt ihop med tandpetare och dekorerat med
kanel ock näverstjärnor. Jorden är bortspolad och rötterna får vatten på fatet.

Hoppas din jul blir fylld av gemenskap, glädje, eftertanke, goda samtal och många glada skratt. Härliga julpsalmer, Jesusbarn i krubban och en stor tacksamhet över allt det goda vi fått. Unna dig en stor portion julmys och lagom mycket av all den goda julmaten. 


Kort sagt, massor av julfrid åt dig 

Elisabeth

5 kommentarer:

 1. Knäcken tog, som ofta, en plomb men var vääldigt god och katterna lät lilljesus ligga i krubban ifred så julen är god så här långt. Dina bilder andas julefrid så jag hoppas ni får det gott resten av året. Och förstås också 2016!

  SvaraRadera
 2. Så fina blombilder du har, det där med hyacinterna var bra tips.Det är så bra med andra sätt att ha sina blommor på det blir lite lika varje år tycker jag.
  (i brådskan) Just nu är mannen på jobb ( som hela resten av helgen)Vi firade själva i växthuset det var mysigt och nu får jag några dagars andhämtning på målandet, ska bli skönt.
  Önskar dig en härlig tid som är kvar till det nya året.
  God fortsättning
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Kul att se hur du använder ull på olika sätt. Här är det hög tid att lägga ut tussar mot rådjuren.
  Gott slut
  Anette

  SvaraRadera
 4. Så fint! Tycker att det blev supersnyggt att hänga julkorten så där som du har gjort. Hur menar du med tandpetare? Blir sugen på att härma (det också) men förstod inte riktigt, är jag rädd.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har stuckit in en tandpetare till hälften i löken och tryckt dit en ny lök på den delen av tandpetaren som sticker ut. På så vis kopplas lökarna samman helt osynligt. Det går egentligen lika bra med en ståltrådsbit på ca 5 cm. Hoppas det klarnar. Lycka till med pysslandet Linda.

   Elisabeth

   Radera