måndag 2 november 2015

Tänd ett litet ljus

Det skulle ha blivit ett litet inlägg till allhelgonahelgen hade jag tänkt, men så kom det lite emellan. Kvar blev ändå några små tankar om ljus och mörker fast på ett lite annat sätt.

För visst känns det extra mörkt just nu och då menar jag inte bara årstiden, utan även mentalt. Krig, flyktingkris och ett hårdare samhällsklimat kan få vem som helst att ge 
upp hoppet om mänskligheten. Egentligen är lösningen enkel. Det är bara att följa den gyllne regeln. " Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem." (Matteus 7:12 i bibeln) Det är en liten positiv uppmaning till oss att göra det som 
är gott och inte bara att låta bli att göra det som är ont. Ibland kan jag tänka såhär, att
det lilla jag försöker göra ändå inte spelar någon roll, men inget kan var mer fel. När 
det är mörkt får vi tända ljus och lysa upp någons tillvaro och hur litet ljuset än är, så är det alltid starkare än mörkret. 

Flaskor blir till ljusstakar med ljushållare och lite fårskinn och band som
dekoration.Jesus sa: "Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha 
livets ljus." (Johannes 8:12)

Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa
sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att det lyser för alla i huset. 
På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himmelen. (Matteus 5:14-16)

Jag önskar er en ljus och fin november och själv har jag faktiskt redan så smått börjat ladda för advent.

Elisabeth

1 kommentar:

  1. Vad bra du skriver till oss. Tänk om alla tänkte så, vilken skön värld vi skulle leva i då. Jo visst är det bäst att göra det lilla vi kan för att förbättra världen.Just nu känns det rätt ljust hos oss i alla fall med sköna dagar och tid för kolonin. försöker att vara där så mycket ja kan det gör mig glad och då är det lättare att göra andra glad.
    Ha det så gott i veckan
    Kram Meta

    SvaraRadera