onsdag 23 september 2015

Halva livet

Halva mitt liv har jag varit gift med den här mannen. 25 år, två barn, hundra tackor 
och mycket mycket mer har vi gemensamt. 

Han hinner massor innan frukost men sover sött i TV-soffan halva kvällen. Jag kan passa lamningar halva nätterna. Han kan fånga vilket får som helst med livet som insats. Jag bygger fångst fållor och tämjer med kraftfoder. Jag nördar in mig på avelsvärden och 
han säger att del blir bra vilken bagge jag är väljer. Kort sagt, vi kompletterar varann. Lika men ändå olika och vi satsar helhjärtat på minst 25 år till tillsammans.Han är inte bara fårbonde och min stora kärlek, han är fårklippare också. Därför tänkte jag att vi kunde blanda romantik med lite vardagsliv här på bloggen. I helgen hade han och ett par kollegor en kurs i fårklippning. Tretton ambitiösa och härliga elever deltog 
och här kommer några bilder.

Klippning med fåret sittande.  Vi börjar med att träna dragen med krita istället för
sax.

Klippning i en sk. klippstol ger bra arbetshöjd.

Övning pågår på flera stationer.


Ha det gott alla bloggvänner
Elisabeth3 kommentarer:

 1. Vilken kärleksförklaring! Det är gott att kunna vara lika men ändå olika. Imponeras av folk som är duktiga i sitt värv och fårklippning är en sån syssla som verkligen fascinerar. Såg en film hos lantisbulletinen.kopmanstorp.se där hon filmat fårklippning av ett proffs. Jistanes vad det går undan och så fint det blir. Gäller förstås att ha riktiga grejer också och inte sisa med nån gammal sax.
  Själv är jag ganska nöjd bara jag får en påse ull från svägerskan att skrämma rådjuren med.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Så kul att sprida kunnandet till fler! Och så gott när våra olikheter blir det som förenar och gör oss till ett "oslagbart" team :)

  SvaraRadera
 3. Vad bra att ni har såna kurser. ju fler som kan desto fler kan ta hand om ullen på fåren så vi slipper slänga den som jag hörd om på tv.
  Ha det gott
  och lycka till de andra 25 åren med
  Kram Meta

  SvaraRadera