fredag 31 juli 2015

Vid lusthuset

Oj vad det har regnat hos oss den här sommaren. I söndags när vi hade öppen trädgård regnade det såklart också, men regn verkar inte bekomma glada trädgårdsvänner det minsta. Tack alla som dök upp och förgyllde vår dag trots det urtrista vädret.
Gårdsbutiken var också öppen och storsäljaren för dagen var naturfärgat linnetyg av säckvävsstruktur. Jag antar att det var många som tänkte passa på att sy lite nu när vädret verkligen inbjuder till att vara inomhus. 

Här på bloggen blir det mest bilder från rabatten runt lusthuset idag. Där går färgskalan 
i vitt, lime, ljusgult och lite blått. Någonstans bakom alla höga perenner döljer sig ett nedgrävt badkar och det har hänt att besökare missat det helt. Tittar ni riktigt noga på bilderna tror jag dock att ni kan ana att det finns där vid planket bakom alla höga perenner.

Gårdsbutiken var också öppen. 
Lusthuset omgivet av myskmadra, pärleternell, murgröna, bolltistel, vidjehortensia
och lite annat smått och gott.

Många ville veta vad denna vackra daglilja heter. Jag tror att det är en `Joan
Senior´

Jag väntar på att klematisen ska börja blomma men allt är ju så sent i år.

Här någon stans finns badkaret.
Ha det så gott mina trädgårdsvänner. Nu väntar vi på sol och värme, för här ska det målas
till veckan.

Elisabeth
5 kommentarer:

 1. Det är märkligt väder den här sommaren, vi har mest haft grått och kallt och emellanåt regn och då ganska mycket, men det är som sagt kallt och trist och grått.
  Fast hos dig ser det fantastiskt vackert ut i trädgården i alla fall! Vilka underbara bilder!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vädret är ju inte det bästa men man får göra det bästa av det. Vilken underbar trädgård du har. Du inspirerar massor!
  Hoppas vädret tillåter lite målning nästa vecka för er.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack själv för några härliga timmar. Vi klarade ju regent den stunden vi var där.. Har en fråga, kvinnan som skulle ha öppen trädgård den 7 eller 8 eller när det var heter det Norregård eller nåt sånt hos henne??? Vi åkte och kikade lite och gissade bara det såg lite så ut
  Ha det gott nu är solen här och det känns mycket bättre då
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Så trevligt med öppen trädgård. Var på en för några år sen och det var verkligen roligt att få komma in och kika så i någons trädgård. Din trädgård ser jättefin och spännande ut. Kram Katta

  SvaraRadera
 5. Helt underbara bilder Elisabeth och vilken fantastiskt vacker trädgård ni har. Jag förstår att trädgårdsvänner gärna vandrar runt där och låter sig inspireras oavsett väderlek. :)

  Tack snälla du för alla fina ord hos mig. Kärlek till dig.♥

  Ta hand om dig och lycka till med målningen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera