torsdag 6 november 2014

Blommig Fredag: längtan efter ljus

November har ingen årstid. Inga givna blommor som man vill köpa, inget särskilt färgtema, inget trädgårdsliv. November är bara rätt och slätt längtan efter ljuset. Julens alla härliga ljus.

Julfint hemma 2013

Julfint i växthuset 2013


Hej då november. Förlåt att du blir så styvmoderligt behandlad. Nu kastar jag mig i armarna på december som har så mycket mer att erbjuda. Snart plockar vi upp julsakerna i blomsteraffären och julskyltningen är ett ständigt återkommande samtalsämne. Här hemma målar jag så mycket jag kan och orkar för att hinna blir klar med skinnboden till första advent.


Ha en riktigt blommig fredag
ElisabethFler härliga inlägg på temat "Längtan efter ljus" hittar du på länksamlingen hos fina bloggen Bland rosor och bladlöss
14 kommentarer:

 1. Håller med november är allt en enda lång väntan på ljuset i december. Härligt att se dina bilder igen
  Ha en fin fredag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. wunderschöne bilder!!! liebe grüße von angie

  SvaraRadera
 3. Så flink du er til å pynte :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det er vel slik! Føst å glede seg til jul, og så lengte etter våren :-) November kan vi bruke til å planlegge.

  SvaraRadera
 5. För mig brukar november vara julrosor och lite mossa o blåbärs och lingonris ute i nån kruka.
  Tills julrosen åker in och mår sådär.
  Nån söinga kanske dyker upp...
  Men lite rätt har du allt, blir som en snabb övergång till december.

  Trevlig helg, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 6. Visst kan november vara både höst och vinter , men att ingen blommar är given har jag faktiskt inte tänkt på tidigare, det kanske är mossornas och ljungens månad... trädgårdsarbetet pågår dock för fullt så länge marken är grävbar. Plantor delas och flyttas, det finns grönskarer att skörda i trädgårdslandet, varmbänkarna förbereds och snart är det dags för höstsådden. Härlig färg på dina trädgårdsmöbler!
  Ha det så gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
 7. Ååh, vilken jullängtan jag fick av dina fina bilder!

  SvaraRadera
 8. Nej du Elisabet, nu måste jag protestera lite. November är ju just den härliga tid på året då jag kan frossa i mossa, grenar, lav och levande ljus UTAN att det är tomtar och röda hjärtan överallt! Grönt, grått och brunt, mina favoritkulörer "en masse"! Tids nog kommer julen...

  SvaraRadera
 9. Idag njöt jag verkligen när jag var ute. Några minus och bara lite snöpuder. Ovanligt för att vara här för oftast har vi ju snö i november och nu kan jag ännu vara ute och gå fritt i skogen. Makalöst härligt fast det är lite väl mörkt utan snö. Nåja den hinner nog vräka ner så att jag blir less, det vet jag, blir alltid det varje vinter. Men jag har köpt en julig liten ullmatta idag :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 10. Stämningsfulla bilder.

  SvaraRadera
 11. Lekker julepynting, likte spesielt godt det første bildet som fanget lyset på en vidunderlig måte :-) Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 12. Så fina bilder med så mycket stämning i.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera