söndag 23 oktober 2016

Höst

Jag måste bara börja med att tacka för alla fina kommentarer i förra inlägget. De värmer verkligen. För många är det ett litet steg att säga upp sig från sitt jobb för att satsa på det egna företaget men för mig är det stort. Tack för att ni hänger här med mig på bloggen och följer med på min resa. Här blir det kanske mest trädgårdsbilder, min stora avkoppling, med följ mig gärna på intagram @hogagarde och facebook. Där blir det lite mer om gårdsbutiken och mitt liv som bonde.

Men så höstigt det blev på en gång. Först en underbart lång och härlig sommar, efter det några färgsprakande dagar för att sedan landa i en riktigt grå höst. Konstigt nog gillar jag det och regnet behöver vi så väl. Träden släpper sina löv i en ryslig fart och jag försöker hinna fånga allt det vackra innan det är gör sent.


Överraskad kan jag konstatera att trädgårdens färgskala faktiskt går i blått och gult. Lite slumpvis fotograferande visar inte bara gula höstlöv utan ringblommor, krasse och gurkört som lever och mår bra. Till och med lavendeln bidrar med lite färgprakt.


Nu förstår jag inte alls varför jag tycker blågult är en sådan tråkig och nästan lite töntig färgkombination. Det är det väl inte, i alla fall inte nu. 


Som ni ser är det en del som måste göras i trädgården innan jag kan låta vintern komma.
Det är långtifrån färdigskördat hemma hos mig men det kanske blir mer fart på arbete när frosten kommer och tar alla vackra blommor. 


Jag tror att jag fortsätter att sparka runt i höstlöven att tag till innan jag tar itu med alla trädgårdsmåsten.Mys på där ute i höstrusket
(eller inne)

Kram Elisabeth4 kommentarer:

 1. Härliga höstbilder,sparka runt i löven ett tag till du.;) Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt allt. Bara det att när det går fort så vill man dra i bromsen och ha det mysiga lite till. Jag har inte så mycket höstfix kvar hos mig. Det blir ju så när jag flyttar hem och inte är där så ofta då vill jag ha så mycket som möjligt gjort innan jag drar hem.
  Visst vi r ju där och bygger men då är det alltid annat som ska göras.
  Jag tror att du har mer kvar av blommor än vad jag hade innan jag klippte ner mitt.
  Så passa på och njut var stund du är ute.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Av en händelse hittade jag din trevliga blogg... här kommer jag att titta in ofta! Hälsningar Iréne

  SvaraRadera
 4. Vackra höstbilder.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera