söndag 7 augusti 2016

På gång i fårens värld

Nu är det mycket på gång i fårens värld. Förra veckan släppte vi till baggarna hos de tackor som vi hoppas ska lamma i januari. In för det klipptes tackorna och vi har flyttat och grupperat om så att alla kom på rätt plats. 

Den här veckan fortsätter vi vår ommöblering i fårhagarna med då är det de aprilfödda lammen som ska avvänjas och mönstras. Mönstringen innebär att lammen vägs och att kroppen och pälsen bedöms. Det är en av fårårets höjdpunkter, då man får lite facit på hur uppfödningen har gått men det gäller att planer ordentligt innan så att det inte blir kaos. 

Nu blickar vi framåt.

Fårklippning inför baggsläppet.

Havren har nyss gått i ax och ska slås och ensileras så fort vi får tillfälle. 

Det var en liten snabb läges rapport från oss på fårgården. Söndagen den 28/8 kl 12-15 har vi öppet i gårdsbutiken igen. Jag säger välkommen redan nu ifall det inte skulle bli något bloggat innan dess. Jag har ju tappat bloggfart något enormt under året måste jag erkänna. Vi får se om det blir någon uppryckning framåt hösten annars hittar ni oss på
instagram.

Ha det så gott
Elisabeth


4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder att njuta av . Lycka till med allt på gården
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Wow vilka fina bilder, skulle passa som vykort.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
 3. Trevligt med rapport från fåren värld som i stort är ganska okänd för mig. Härliga bilder!
  Känner igen det där med att Instagram tar mer fokus. Själv har jag blivit mycket sämre på att hälsa på hos andra fast det är så trevligt när det väl hinns med.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Härliga fårbilder! Alltid lika kul att kika in till dig...
  Kram från Titti

  SvaraRadera