söndag 30 augusti 2015

Enkelt

Att det enkla är det vackra har vi hört förut. Som florist blir det mycket skapande med blommor på jobbet, men här hemma brukar jag inte vara allt för ambitiös. Några enkla blommor i en vas är ibland det enda som hinns med. 

Annars har jag faktiskt tagit mig tid att samla sommaren på burk. Det var enkelt men tidsödande. Jag gjorde ett örtsalt med kryddörter från egna örtagården, lämpligt till lammkött och så blev det lite lavendelsocker. Det sistnämnda var smidigt att blanda ihop men det var ett fasligt hackande och blandande innan örtsaltet var klart.


Några flaskor i grupp blir fint. De passar både som ljusstakar och vasar. 

Jag samlar sommarens örtkryddor på burk och det blev både lavendelsocker och ett
härligt örtsalt som passar fint till lammkött. 


Till sist kommer lite fler enkelheter, en stor passionsblomma som slingrar runt ett taggtrådsklot. Det ser stilrent och sparsmakat ut med rena, runda former. Enkelt helt enkelt, men i ärlighetens namn var det inte helt enkelt det där med att fixa taggtrådsbollen. 


Det tog en faslig tid innan passionsblomman började växa den här sommaren. Det
var först när augustivärmen kom som den  riktigt satte fart.

Visste ni att passionsblomman tål frost. Jag har haft fina exemplar långt in i
december och i år tänkte jag testa att övervintra den.

Tack alla trevliga kunder som dök upp i butiken idag och förgyllde vår eftermiddag.


Ha nu en riktigt fin vecka

Elisabeth


5 kommentarer:

 1. Visst är det så att enlka saker gör en glad. Fast det är kul emellanåt att få nåt så där fint med mycket arbete runt som din taggtrådsboll. Tar ett tag att göra. Såg du hade fått hem såna där hållare till flaskor. det måste jag nog skaffa några. Är det manschetter med ull eller har du satt ullen på glaset. Har nämligen en som är med skinn och ull och skulle behöva någon till.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det enkla kan vara det vackraste. Vad roligt att göra egna kryddor.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Elisabeth! Du har alldeles rätt i, att det enkla ofta är finast, och du har en förmåga att få till det. Din taggtrådsboll är så fin.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Visst är det enkla många gånger det vackraste. Det ser så fint ut i er gårdsbutik. Och det där taggtrådsklotet var ju helt underbart. Otroligt fina bilder i förra inlägget också:) Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 5. Vilken mysig butik du har....vill komma!!! :) Ha en fin dag! Kram Ulrika

  SvaraRadera