tisdag 24 februari 2015

När man vill såååå mycket.

Händer det att du ligger vaken om natten, att tankarna snurrar utan att få ro och ångesten lurar runt hörnet. Det är så det är att vara människa. Ibland. För mig händer det allt som oftast att jag inte kan sova av rena motsatsen. Roliga tankar och idéer bubblar runt i huvudet och vill ut och det kan kännas lite som kvällen före julafton. Ibland vill man så mycket att man inte riktigt vet var man ska börja när det väl har blivit morgon igen. 

Tovat påskägg dekorerar med några fjädrar, en nål och ett par varv med handspunnet
garn om.

Har jag bara lite tid och ingen ork att dra igång något nytt ställer jag mig oftast och tovar lite. Sist blev det några påskägg. Det går snabbt att plocka fram och lika fort att plocka undan. Ena gången blir det kanske bara tre stycken, en annan gång blir det tio.

Fler tovade ägg. När jag tovade det stora ägget blandade jag i lite lite blå ull
i den vita.

Det är kanske lite i tidigast laget med påskägg men här är produktionen redan igång och riset fullt med fjädrar. Jag kan erkänna att jag faktiskt startade innan julgranen ens var utslängd. Sedan har jag lite andra drömprojekt på gång. Fler kuddar, lite skinntryck och ännu mer påskägg.


Ha det gott 
Elisabeth4 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig precis... Vill så mycket, många idéer. Hur ska tiden räcka till? Fina ägg du gör. Ha det bäst,Åsa

  SvaraRadera
 2. Aj aj aj nu hann du före och visa ullgarnet på Påskägget. Jag har ju garn jag med.Hann inte göra tomtar så då får det bli på påskägget tänkte jag hihi. Ditt ägg är så fint och tovat gillar jag.
  Ha en fin mitt i veckan dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Trevligt och vackert med ägg av ull och det naturliga materialet är ju toppen.
  Känner väl igen mig i det du skriver om trevliga kvällstankar. Brukade lösa funderingar t.ex. på lappteknik bästa när jag gått till sängs. Önskade när jag var yngre att den behövda sovtiden var kortare så jag skulle hinna mera roligt. Numera när jag är äldre så får jag akta mig att ha för många idéer i skallen för att inte bli för splittrad bland allt som poppar opp. Njuter verkligen fortfarande av att se andras hantverk och göra egna så tack för denna titt.

  SvaraRadera
 4. Ideér poppar oftast upp när man minst anar. Det är bara att ta emot:) Jättegulligt ägg! Kan tro att det är beroendeframkallande...

  Ha en fin onsdag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera