I år har den vuxit till sig och börjat ta för sig här i livet. Nu blommar den och ger frukt om vart annat och revorna når ända ner till marken.
Nu undrar ni säkert om jordgubbarna är goda och det är de, fast det är klart, inte riktigt lika goda som vanliga gubbar. Konsistensen är lite fastare och mindre saftig och den är
inte riktigt lika söt i smaken. Bären är snyggt avlång och hållbarheten extra god men fråga mig inte vad den heter.
Här ser ni jordgubbskrukan i sin miljö på grusgången. Jag får väl bjuda på den något stökiga ladugårdsgatan. En levande ladugårdsgata men jag önskar mig ändå ett nytt staket. |
Ha det så skönt
Elisabeth
Vad härligt om du har jordgubbar kvar mina har nästan gett upp hos mig någon enstaka finns det.Den sista bilden är ju så vacker.
SvaraRaderaHa en skön helg
kram Meta
Jättesnyggt med jordgubbarna i den höga krukan och ju mer revor desto snyggare tycker jag. Inte dåligt när både blommor, bär och hela plantan är dekorativ.
SvaraRaderaHär har de remonterande gubbarna så smått börjat blomma om. Första skörden var under några veckor i juni/juli och om ett par veckor kan vi börja skörda igen enda fram till frosten kommer. Livet är bra härligt ibland!
Kram Anette
Du har det så vackert!!
SvaraRaderaKram Ann-Louise
Härligt att du bjuder på er hemtrevliga ladugårdsgata, sånt gillar jag.
SvaraRaderaMåste bara fråga: kom ihåg att du gjorde så fina bollar av taggtråd men jag kommer inte ihåg hur du gjorde. Kan du länka eller berätta för mig hur man går tillväga. Vi har nämligen hittat en del taggtråd vid vårt nya ställe och då kom jag på att jag kunde göra såna...
Kram
Handskar på och sedan är det bara att rulla varv på varv. Fäst med små ståltrådar så att taggtråden inte rullar upp sig när du håller på. Särskilt viktigt i början. Var även noga med att formen blir rund de första varven.
RaderaLycka till. Det är superkul.
Elisabeth
Jordgubbar som mat och prydnad, bra kombination!
SvaraRadera