måndag 30 juni 2014

Rapport från skinnboden

Det är bara att konstatera att skinnboden tagit semester. Reparationsarbetet av vår gamla bod har legat nere sedan i mitten av maj, helt enligt planerna, för vem hinner vara inne och måla nu när sommaren kräver så mycket av oss. 



Taket är i alla fall målat och likaså "syrummet", så man kan nog säga att det värsta är 
gjort. Det har gått åt massor med vit färg och ännu mer lär det gå åt för även råspontväggarna ska bli vita. Familjen är lite rädd att skinnboden ska bli för söt och shabby chicklik, men jag vill ha en lugn bas och lovar att jag ska skoja till det lite mer längre fram. Kanske blir det lite mer industristil och en vägg med något annat beläggning.


Borta är de gamla murkna väggarna. Ja man kan nästan säga att det är en helt ny bod. Det enda som inte är utbytt är taket och själva grundstommen. 



Fönster och dörrar är beställda av lokala snickare och planen är att boden ska vara färdigt till advent. Det lär bli en spännande höst, men hösten ligger förstås väldigt, väldigt långt fram i tiden. Eller hur?


Ha en fin sommarvecka
Elisabeth



5 kommentarer:

  1. Vad det blir fint! Vet minsann att du får till det och att det blir både funktionellt och vackert. För så uppfattar jag dig! Spännande blir det och jag hoppas att en dag få besöka din skinnbod...

    Ha det gott... trots sommarvädret som saknas.
    Kramar från Eva-Mari

    (Varken dottern eller jag vet vad den vita doftpionen heter, den fanns där när de köpte huset.)

    SvaraRadera
  2. Det kommer att bli jättefint.Ha en riktigt skön vecka.Kram Ulrika

    SvaraRadera
  3. Blir toppen fint! Här pågår ju om byggnad för gårdsbutiken oxå men det är så rörigt just nu att jag inte visat bilder.... Men vår plan är att den ska vara klar för inredning till september och öppnas i oktober. Vi får se vad tiden räcker till. Du kommer fixa stilen galant, du är ju jätte duktig på det!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det kommer att bli strålande fint Elisabeth och vad mysigt att ha allt det där att se fram emot i höst. Hoppas på att kunna besöka den där fina skinnboden framöver. :)

    Ta hand om dig och njut av sköna sommardagar!

    Kram Charlie (dvs Lotta som har påbörjat ett nytt bloggäventyr, en helt ny form men också väldigt mycket samma)

    SvaraRadera
  5. Ja du sommaren den bara flyger iväg och det finns hur mycket som helst man vill och borde göra. Vi jobbar på med bygget vi med här på kolonin. Barnbarn och farfar tar också sin tid när de är här, tidsoptimister som vi är. Lycka till med ert bygge,
    Önskar dig sköna sommardagar
    Kram Meta

    SvaraRadera