söndag 23 januari 2011

Tulpanfrossa.

1 miljon tulpaner om dagen konsumerar vi svenskar under tulpantiden jul till påsk. Det blir runt 130 miljoner på ett år. Som florist hinner man göra ganska många tulpanbuketter under en dag och hur många som passerat mina florist händer genom åren kan jag inte ens gissa. Hur som helst är det underbart att få jobba med blommor och så här års  njuter jag av varje bukett  jag gör (nästan). Det finns så många underbara tulpaner: knalliga, pastelliga, krispiga, slingriga, raka knubbiga...... ja allt. Just nu är det helt enkelt tulpan frossa.


Får man syn på en sån här vacker papegojtulpan finns det
bara en sak att göra - köpa.


Färgen är fantastisk. Rosalila med gröna strimmor.

Stram elegans, rakt upp och ner.

Eller fritt fall.
Snart en bedagad skönhet.

 

Så mycket glädje och så mycket vårlängtan.


Frossa med mig.
Vi syns.
Flitiga Lisa


 


3 kommentarer:

 1. Hej och tack för kommentaren på min blogg!
  Roligt att du hittade den - och att jag hittade din! Att börja blogga är något av det roligaste jag har gjort så du kommer säkert att inte att ångra dig.
  Vilken härlig trädgård du har. Verkligen jättevacker! Det ska bli kul att följa den. Jag har själv vuxit upp med får runt huset och det är mysiga djur. Riktiga landskapsvårdare!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att du trädgårdsbloggar! Jag suger åt mig all inspiration. Och efter att ha suktat efter violkungsljus som dina hur länge som helst...I år måste jag ha dem. Frågan är bara var.

  Kram,
  Carro

  SvaraRadera
 3. Tur att tulpansäsongen infinner sig när man är som mest sugen på färger och dofter. Att kunna köpa nya varje vecka är ju höjden av livsnjutning. Just nu har jag rosa och vita. På torsdag blir det nya...

  SvaraRadera