Nu är vi mitt inne i den intensivaste lamningsperioden. Vissa dagar är det fullt ös med upp till tio lamningar.
Fårhuset är fullt med lamningsboxar, där det nästan är kö för tackorna att få komma in
för ett par dagars avskildhet med sina nyfödda. Andra dagar är betydligt lugnare och vi hinner komma ikapp oss lite.
Leicesterlamm. |
Samtidigt som vi har lamningar jobbar vi på en helt annan front med de stora lammen
som föddes i januari. Här är det fokus på vägning, slakt, avvänjning och betessläpp. Tidigare i veckan skickade vi vår första omgång till slakt. Vi blev lite ställda när vi upptäckte att alla grindar som vi brukar använda när vi väger lammen och sorterar ut
dem till slakt var upptagna och användes som lamningsboxar. Det blev ingen vägning utan vi prövade en ny metod. Det var bara att titta ut över flocken och försöka uppskatta vilka lamm som såg störst ut och sedan plocka ut dem. Slaktresultatet blev riktigt bra men det är ändå ingen metod jag rekommenderar. Det är ganska mycket finlir med att skicka lammen till slakt när de är precis lagom stora och täta vägning är verkligen A och O.
Gotlandslamm. |
Korsningslamm. |
På söndag har vi öppet i gårdsbutiken igen. Välkomna kl. 12-15 och ni är givetvis välkomna att ta er en liten titt på alla våra söta små lamm.
Välkomna
Elisabeth
Så¨söta de är de små lammen. Synd att de växer så fort.Våra får har lammat klart.
SvaraRaderatrevlig Helg!
SÅ fina de är. Vilka vackra ullsaker! ullen runt flaskan är superfint och hjärtana. Ha en fin helg, kram Katta
SvaraRaderaFinns väl inget sötare än lamm!
SvaraRaderaSå fint i butiken!
Agneta kram
de är ju för söta. Här går det för fullt hinner knappt med (pensionär som jag är då har man inte tid)ha ha. Ha det så gott
SvaraRaderaKram Meta