fredag 8 april 2016

Stora lamm och små.

Det känns som om det blir längre och längre mellan blogginläggen, färre bilder och färre ord. Orsaken stavas instagram. Alltid nära, alltid snabbt och lättillgängligt. Lite ytligare 
och inte så rofyllt men allting har sin tid och sin charm. Bloggen får vara kvar ett tag till, trots allt. Jag är säkert inte ensam om att brottas med känslan av att vilja vara med över allt men inte riktigt hinna och orka.Nu är vi igång med lamningarna i omgång nummer två (återkommer med bilder senare)
och våra stora lamm som föddes redan i januari har hunnit bli riktigt stora. Men tillväxten spretar. De största bagglammen är färdiga för slakt och minsta lilla trillinglammet som alltid blir snuvad på maten av syskonen släpar efter en hel del. Visste ni att att får är en djurart som växer upp och blir vuxna väldigt fort. Redan efter ett halvår har de uppnått 60% av sin vuxevikt och när de är ett år får tackorna sina första lamm.


Laila Bagge, vårt Bonden i skolan lamm (LRFs webbaserade utbildningsprogram för barn i låg och mellanstadieåldern) ser numera ut så här. Inte störst men väldigt söt och nyfiken och självklar ska vi behålla henne till liv.
Ha det så gott
Elisabeth2 kommentarer:

 1. Så söta de är. ser så rofyllda ut men ändå så busiga.
  Hoppas verkligen inte att du överger bloggen, ser alltid fram mot dina inlägg.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så söta! Man kan nästan inte få nog att se på dom:) Säger som meta, hoppas verkligen du blir kvar här på Bloggen! Visst är insta mer lätt tillgängligt, men nått helt annat. Har det också.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera