lördag 27 april 2013

Krokus

Nu har krokusarna tittat upp och bildar härliga frodiga mattor av gult, vitt och blålila i rabatterna. Jag njuter och samtidigt skänker jag en tacksam tanke till alla mina arbetsgivare som genom åren låtit mig få ta hem överblommade krokusar som kunderna ratat. Bakom "havet" av krokus ligger sjutton års arbete, en kruka då och en kruka då.
Det har sina fördelar att jobba i blomsteraffär.

Nere i källaren står ännu en kasse med krokusar och väntar på att hamna i jorden och
det är nu man ska gräva ner dem. Nu när man ser var luckorna finns. För visst är det 
svårt att hålla reda på var man har alla sina lökar i rabatterna. Inte ett spår syns på hösten när det är dags att sätta fler. Jag försöker med kartor och fotografier över rabatterna med lätt är det inte.


Förresten, ser ni min gamla handspade på en av bilderna ovan. Det var länge sedan den försvann men i år dök den upp igen, fast utan handtag.

Ha nu en riktigt härlig 
trädgårdshelg

Elisabeth

7 kommentarer:

 1. Så fint med alla dina krokusar. Jag brukar också spara de överblommade krukorna jag haft inne och gräva ner lökarna ute sedan.

  Ha en skön lördag

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Så perfekt att få ta vara på överblommade lökar! Vilket hav du verkar ha fått till, så fint! Här är krokusarna överblommade men nu kommer mycket annat fint!
  Ha en fin dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga krokusbilder. Jag har faktiskt inte en enda krokus i min tämligen nya trädgård ännu. Men nog lite andra lökar, fast de har inte kommit upp än.
  Ang. ditt förra inlägg så tycker jag det är synd att det ska vara så svårt att veta varifrån matvarorna kommer. Appen är ju en bra början i alla fall. Jag önskar att det var lättare att köpa kött direkt från bonden i större mängder och frysa in. Åtminstone här i Finland har slakterierna sån monopol att det blir knepigt. Eller så är det jag som är lat och inte tar reda på hur man gör.

  Hoppas du har en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Visst är krokusar ljuvliga! Vilken lyx att få ta hem överblommade lökar och få sätta dem i sin egna trädgård. Jag har bara 5 st krokusar i min trädgård men det får jag nog ta och ändra på...
  Ha det bra!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder på blommande Krokusar i dina rabatter.
  Ja, det som göms i snö kommer fram i tö :=)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 6. Vilket ljuvligt "hav"! Så skulle jag vilja att det såg ut under min kastanj också. Där är det största problemet att det är så hårt och så mycket rötter att det inte går att gräva ner så många fler. Men för mitt inre så ser det ut som på dina bilder.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 7. Det är ju för härligt med riktiga mattor med krokus och andra vårlökar!
  Det är en ljuvlig tid vi har framför oss nu!
  Ha en fin vecka!
  Blomkärringen

  SvaraRadera