söndag 31 mars 2013

Glad Påsk.

Kvinnorna som hade kommit från Galileen tillsammans med Jesus följde med och såg graven och hur hans kropp lades där. När de hade återvänt hem gjord de i ordning välluktande kryddor, och oljor och sabbaten tillbringade de efter lagens bud i stillhet.

Men dagen efter sabbaten gick de i gryningen till graven med kryddorna som de hade 
gjort i ordning. De fann att stenen var bortrullad från graven, och när de gick in kunde de inte finna herren Jesu kropp. De visste inte vad de skulle tro, med då stod där två män i skinande kläder framför dem. Kvinnorna blev förskräckta och sänkte blicken mot marken, 
men männen sade till dem: " Varför söker ni den levande här bland de döda? Han är inte här, han har uppstått. Kom ihåg vad han sade till er medan han ännu var i Gallileen: att Människosonen måste överlämnas i syndiga människors händer och korsfästat och uppstå 
på tredje dagen." Då kom de ihåg hanns ord, och när de återvände från graven berättade de alltsammans för de elva och alla de andra. Det var Maria från Magdala och Johanna och Maria, Jakobs mor. Även de anda kvinnorna i deras sällskap talade om det för apostlarna.
De tyckte att det bara var prat och trodde inte på dem. Men Petrus sprang genast bort till
graven när han lutade sig in såg han bara linnesvepningen  ligga där, och han gick därifrån full av undran över det som hänt.

Lukas 23:55 - 24:12
Glad Påsk och
härlig uppståndelse till alla.

Elisabeth


5 kommentarer:

 1. Fortsatt skön påsk till dig

  SvaraRadera
 2. Glad påsk! Och tack för all fin påskinspiration som du bloggat om!

  SvaraRadera
 3. Detsamma till dig! Hoppas du har fått en härlig påskhelg!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Glad påsk i efterskott :-) Och en trevlig fortsättning på våren!
  /Annika

  SvaraRadera