lördag 16 februari 2013

Månadens favoritväxt, februari 2013.

Djupt under snön hittade jag den till slut, julrosen som blir mitt bidrag till månadens växt i Anna Vattenkannas länksamling.

Försiktigt borstar jag bort snön så att också ni kan se. Än blommar den inte men ett antal blekagula  små knoppar ger hopp inför framtiden. Om en månad eller två, när snön smält bort, anar jag att den kommer att var fantastisk.Det är lite lurigt det där med blomningstiden. Potentialen för julrosen att bli månadens växt flera gånger är faktiskt ganska stor. Hos mig blommar olika sorter från sen höst och ända fram till sommaren men ironiskt nog blommar de aldrig till jul.Fler månadsväxter hittar ni  som sagt var hos mysiga bloggen Anna Vattenkannas 
Trädgård.Titta in där och anta utmaningen.

Jag tänkte att ni kanske ville bekanta er lite med julrosens grannar också med det mesta i växtväg är ju döljt under snön och kanske inte så mycket att prata om just nu. Dessvärre
ser det ut som om grindstolpen och prydnadsstenen kommer att gå samma öde till mötes.
Ja ja, det blir nog vår här på småländska höglandet så småningom. Tänk jag tycker nästan ett det är något lite mänskligt över stenarna. Visst ser den övre ut som en dam med pälsmössa och pälskrage och den undre som en med pagefrisyr. Det ser nästa ut som om de vakar över trädgården.


Ha det gött trädgårdsvänner.
Elisabeth


 Lite bonusmaterial för alla vårlängtare.

8 kommentarer:

 1. Go lördagsförmiddag på dig kära vän!
  Nu måste jag ut och kolla under snön om mina julrosor också har börjat knoppas. Jag har också många sorter som blommar under året, tycker de är små juveler i trädgården med sin långa blomning och alla vackra färger som de finns i. Kommer säkert köpa någon ny även i år.
  Ha en fin helg!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 2. Julrosor är en av mina favoriter i trädgården. Jag har precis som du sorter som blommar från sent på hösten och fram till sommaren. Just nu är de ju täckta av ett tjockt lager snö. Längtar efter våren nu.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Älskar Julros, vilken fantstisk blomma som både är så vacker och kan blomma i snön. Kram Katta

  SvaraRadera
 4. Vad fin din sida har blivit. Andas vår och ljus!

  SvaraRadera
 5. Det är extra roligt med julroser eftersom ingen annan blomma blommar samtidigt, iallafall inte hos mig. Bra val!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 6. Härligt ljusa bilder....
  Vilka härliga stensnöskulpturer!!

  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Vid vår lilla trädgårdsdamm växer en julros och den är såå fin. Knopparna gör att vintern blir lite enklare att vänta ut. Nu vill jag ha vår!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 8. Julrosor är fina och underbart tidiga. Har för mycket snö för att kunna kolla om mina lever under snötäcket.

  SvaraRadera