onsdag 27 februari 2013

Kunskapens frukt - på gott och på ont.

Dagsmeja och fågelkvitter. Årets första fikastund i växthuset. Dagens inlägg borde 
andas lika mycket vår som verkligheten med i dag ska det handla om plugg. Inget 
vrålplugg, utan lustfyllt roligt plugg som gör vilken bloggare som helst lycklig. 

Visst har jag väl berättat att jag läser en liten högskolekurs, Digital bildbehandling, på kvartsfart och på distans. Lektionerna gör jag hemma framför datorn i min egen takt, där magister Mattias Karlsson Sjöberg pedagogiskt lotsar mig genom bildbehandlingens förunderliga värld. Rena fakta blandas med "mjukare" funderingar. I det enorma ekosystemet Photoshop kan varje justering göras på en mängd olika sätt och varje ledig stund fylls av verktygsfält, menyer, paneler och histogram. Var det svårt att fatta beslut innan så har livet inte precis blivit lättare med Photoshop men lite roligare.Kunskapens frukt - på gott och på ont.


Lite lämplig litteratur har jag också införskaffat. Böckerna Bild och budskap av Bo Bergstöm) och Adobe Photoshop CS6 från början är kurslitteratur och sedan kunde jag ju inte låta bli att köpa några spännande böcker till när jag ändå höll på......Ja ni vet hur det är när man sitter där och fyller i sin lilla beställning. The Photography Book, en tegelsten med kända fotografier från a till ö (förlåt v). Konsten att ta vinnande bilder av Göran Segerholm och Samspel text och bild av Bo Bergström. 

Ja, tror ni att jag kommer att hoppa över årets frösådder? Blir det köpta tomatplantor eller ska jag lyckas få ner något litet frö från favorit tomaten´Gardeners Delight` i jorden? Ha en fin vårvinterdag.
Elisabeth
6 kommentarer:

 1. Hallå där!
  Ja så går ju an, det är när man ska börja omskola, som det tar en sån evinnerlig tid. Men jag börjar lära mig att inte så så förtvivlat mycket. Det se inte lika oöverstigligt ut då.
  Provar några miniauberginer i år, tänker att dom och chilin ska trivas i uterummet. Tomaterna har jag inte sått än.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Jag förstår dig fullkomligt! Så skoj med Photoshop och en så bra kurs. Jag gjorde samma kurs för något år sedan. För drygt ett år sedan avslutade jag deras andra kurs, Visuell kommunikation, som också var jättebra. Jag rekommenderar den varmt.
  Men nu är ju frågan, hur ska man hinna med allt roligt som photoshop, odling, djuren o.s.v. Man kan i alla fall glatt konstatera att någon brist på fritidssysselsättning finns inte :-)

  SvaraRadera
 3. Ja som du ser på boktraven på bilden så har jag redan köpt böckerna för den också plus en till. Tanken är att jag ska gå den med. Vilket härligt lyxproblem vi har som tycker att det finns så mycket roligt vi vill hinna med:-)

  SvaraRadera
 4. Ja som du ser på boktraven på bilden så har jag redan köpt böckerna för den också plus en till. Tanken är att jag ska gå den med. Vilket härligt lyxproblem vi har som tycker att det finns så mycket roligt vi vill hinna med:-)

  SvaraRadera
 5. Glad vårmånad!
  Låter som en jätte spännande högskolekurs.
  Önskar dig en underbar helg!
  Tack för dina alltid så ljuvliga bilder!
  Kramar
  Raina

  SvaraRadera
 6. Men åh, så spännande det låter!
  Plugga på och lycka till
  med tomaterna... har precis fått
  mina i jorden! =)
  Kram Sofia

  SvaraRadera