söndag 17 maj 2015

Jämförelseträsket.

Fastna inte i jämförelseträsket sa den äldre damen i talarstolen och det kändes som om hon tittade strängt bara på mig. Just då kände jag mig lite skör och ynklig i största allmänhet och väldigt, väldigt träffad. Det är så lätt att tänka att alla andra kan, hinner och orkar så mycket mer. Alla är snyggare, duktigare, snabbare, bor finare, åker finare eller vad det nu är. 


Rent materiellt skuttar jag glatt över det där träsket. Jag gläds med andra och är tacksam för det jag själv har, men såhär i maj blir det svårt med allt som jag vill hinna.
Jag är faktiskt lite avundsjuk på alla er som hunnit så trädgårdslandet, skördar mogna, tomater, utökat rabatterna, fått ut alla djuren på bete, är färdiga med vårbruket och tänker köra ensilage nästa vecka typ. Jag är helt enkelt girig på att "göra" och känner mig sjukt nöjd när jag hinner mycket. Här någonstans brukar jag inse att jag har en lite sned
syn som värderar mig själv efter prestation. Jag vet att ingen hinner allt men jag vill ändå hinna så mycket mer. 


Ibland brukar jag tänka på ishotellet i Jokkasjärvi. På Sveriges kallaste plats grottar man inte ner sig i sorg över att det är så kallt. Man jämför sig inte med Skåne och försöker inte heller göra klimatet varmare. Man gillar läget och gör något kul av det istället.


Ha en fin trädgårdsvecka
mina vänner.

Elisabeth


Välkomna hit på lördag kl 12-14. Då har vi öppet i gårdsbutiken igen.
5 kommentarer:

 1. Visst borde man vara mer nöjd med det man hinner. Som igår när jag faktiskt hann rensa flera rabatter, men önskade när jag gav mig att jag hade hunnit med fler...
  Fin gul tulpan!!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Det är så rätt. Men alla har olika förutsättningar och det måste få vara så. Du är duktig med det du gör och du har mycket på gång. Det kanske är så att du sällan får höra hur bra och duktig du är,speciellt som mindre. Då är det lätt att tro att man inte gör tillräckligt.Jag vet att du gör mer än tillräckligt, Livet ska vara levande inte perfekt. Några ord på vägen.
  Ha det så gott och njut ditt liv i vår.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där med att tiden är för liten för allt jag vill göra. Och det finns visst inget gödselmedel som får den att växa heller? Fast ibland är det ju också orken eller kroppen som tryter ;)

  SvaraRadera
 4. Å vad jag känner igen mig i det där att vilja hinna och orka göra mer än vad jag gör. Svår balansgång och svårt att inte jämföra med andra. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 5. Inspireras av din fina blogg! Och ja... Det där träsket alltså... Känns tyvärr igen.
  Gäller att vara glad över det man har, framför allt varandra i sina nära och kära.
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera