onsdag 5 mars 2014

Det snickras på Högagärde

Nu har snickarna kommit och vi är snart på gång med skinnboden. Först ska det bara bli ett nytt loggolv ute i ladugården, då vårt gamla murkna blivit en säkerhetsrisk.
Ja, såhär ser den ut, vår blivande skinnbod. Charmig men sliten. Man skulle kunna säga att den har potentials, för hur vi än gör så kan det bara bli bättre. 

Här behöver det grävas bort för boden ligger nästan under markytan.

Grannens vackra timrade bod ( förlåt att jag visar utan att fråga)


Nu är det öppen planlösning som gäller i ladugården. Vårt nya golv går inte ända ut till kanterna, utan vi har ett par meters öppning på båda sidor. Vi tror att det blir praktiskt att slänga ner halmen rakt ner i ströbädden hos fåren och på köpet får vi en luftigare stallmiljö. Det var allt för den här gången
Ha det gott. Elisabeth10 kommentarer:

 1. Oh vad spännande att få börja med skinnboden! Jag älskar gamla byggnader och tror er lada kommer bli super fin när ni är klara!
  Vi är ju snart klara med vårt nya hundstall/pensionat och efter det ska vi göra i ordning ett utbildningsrum och en butikslokal. Roligt när utrymmena används och de blir ju då också omskötta. Ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så vacker bilden på stegen är, det är så härligt med gamla byggnader. Ibland önskade jag att de alltid kunde se ut så men då skulle de ju förfalla och det är inte bra. S spännande att se hur boden växer fram hos er. Gläds med er.
  Ha e fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga vårprojekt! Det kommer säkert att bli superfint :)
  Kram
  /Carro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carro och alla ni andra.
   Elisabeth

   Radera
 4. Så kul att ha ett sånt projekt att ta tag i! Tänk, en skinnbod! Lycka till med arbetet.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Jag förstår verkligen att längtar efter att få sätta igång med din skinnbod! Helst inreda den förstås.....Det kommer säkert bli ett helt fantastiskt ställe!!

  SvaraRadera
 6. Så spännande för er att följa snickarnas arbete för var dag...hoppas att även vi kan få en glimt:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Ja, jag tyckte väl att det såg dränerat ut runt boden igår kväll..! Spännande, jag kanske tittar in någon dag när ni är hos fåren.. :)

  SvaraRadera
 8. Ja i går hände det verkligen mycket. Bilderna är sen i onsdags. Då pratades det om att vi väntade på en grävare. Jag tänkte att det kan nog ta evigheter. Men när jag hade gjort ladugården på morgonen så var Tomas här och när jag åkte till jobbet en dryg timma senare var diket färdig grävt och på kvällen var det helt klar. Underbart med effektiva hantverkare och grävmaskinister.

  Elisabeth

  SvaraRadera
 9. Praktiskt med loft och nedsläpp för halm men jisses Elisabeth, trilla inte ner där! Skinnboden blir perfekt i den genuina byggnaden.

  SvaraRadera