torsdag 9 januari 2014

Växthuset 2013

Mitt i den grågröna vintern flyr vi verkligheten en liten stund. Vi drömmer oss tillbaka 
till ett härligt växthusår 2013 och blickar framåt. Hur mycket det än pratas om att leva i nuet måste man ändå planera för framtiden om man vill komma någon vart här i livet. ;-) 

Mina duktigaste trädgårdskompisar har redan sått sina paprikor och jag som inte siktar riktigt lika högt kan just nu tänka mig att ta en liten titt i en frökatalog. I år längtar jag efter nya spännande tomatsorter, även om´Gardeners Delight´ alltid kommer att vara favoriten. Kanske en svart eller grön som familjen trotsigt vägrar äta för att de ser så fel ut. Och så hoppas jag förstås att det finns någon liten paprika planta som jag kan få bli vid framemot maj någon gång.;-)

Hösten gav en överraskande härlig vindruvskörd och sedan kom snön som blev en liten kort parentes. I och utanför växthuset frodas just nu våtarven. Det händer saker på vintern med, men man har inte riktigt den energin och  beredskapen för ogräs just då. '

Jag drömmer mig tillbaka och ser framåt på samma gång men inners inne är jag så nöjd över den trädgårdsvila som vintern ger. Allting har sin tid... ja ni vet.Vi ses 
Elisabeth6 kommentarer:

 1. Så vackra bilder! Jätttefint du har det i och vid ditt växthus.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder...längtar allt lite när jag fick se dom.;) Med juljobbet gick det bra.Jag jobbade intensivt i fyra dagar,var helt slut efter det,men du vet ju hur det kan se ut i en blomsteraffär runt jul.;)Vi hade det lite mysigt också mellan alla kunder,skulle vara så roligt om man kunde få ett jobb i blomsteraffär.Vi håller tummarna och hoppas....;)Kram Ulrika

  SvaraRadera
 3. Fina bilder du bjuder på! Att leva är som att vara på resa...det händer något hela tiden. Kul att hänga med en sväng på din :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin groda och vilken härlig halmhög med katt. Dina blå vindruvor är jättevackra. Är de lika goda som snyggväxande? Vad heter sorten?

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr vet jag inte vad sorten heter men jag tror faktiskt att det är en sort för utomhusbruk (det kan behövas här i zon 5) Druvorna är väldigt små, så det är knappt mödan värt att äta dem, men jag brukar stoppa in en hel näve i munnen.......och de är supergoda.

   Elisabeth

   Radera
 5. Vilka härliga bilder du visar idag. Sitter just med några frökataloger bredvid mig för att vid tid tittas igenom för att sedan beställas ur. Lika roligt att planera varje år inför kommande säsong. Men visst är det skönt att stanna upp i nuet och bara njuta av vilan säsongen ger just nu.
  Ha en härlig helg!
  Kram

  SvaraRadera