lördag 19 januari 2013

Vinterträdgård.

Vad gör man när man inte riktigt vet vad man ska skriva om. När tiden inte vill räcka till för faktaspäckade, tunga och intressanta artiklar om blommor med svåra latinska namn och fantasieggande sortnamn. När bilderna i galleriet inte matchar tankarna om vad bloggen borde handla om just i dag.


Jag vet, alla bloggare vet. Man letar rada på en bild, lägger ut den och sedan brukar det  lösa sig av sig själv. Även om en bild säger mer än tusen ord blir det helt plötsligt svårt att låta bli att knacka på tangentbordet.

Här ser ni tex. mitt växthus. I förgrunden har vi lavendelhäcken och strax framför växthuset har vi en av maken specialtillverkad portal för kaprifolerna. Den är tillverkad av vanliga hederliga tryckimpregnerade stängselstolpar modell längre och småpinnarna emellan är tillverkade av spillvirke. Jag tänker inte måla portalen och........Ja ni ser det löser sig. Det finns alltid något att skriva.


Här ser ni mina fjärilskupor, strategiskt placerade mitt i kryddlandet. Det är meningen att fjärilarna ska lägga sina larver här.....hrm.... fast var det så? Ägg, larv, puppa fjäril? Jag borde nog ha läst på lite bättre för visst är det väl trevligt med lite fakta också. Tanken från början var nog att holkarna skull tas in till en frostfri plats över vintern för att gynna de små liven. Ja, ja man kan inte hinna allt. Sedan var det det där med blickfång, för visst älskar vi trädgårdstokar att pynta våra trädgårdar. Vi dekorerar gärna med pynt men ännu hellre med bruksföremål.


Nu börjar det här inlägget bli lite för långt. Jag har gett mig själv max en timmes bloggtid
och den håller på att rinna ut. Dessutom befarar jag att hälften av er redan har slutat läsa
vid det här laget. Som alla vet ska ett blogginlägg vara kort, men är man vuxen kan man få dispens tycker jag och barnen håller motvilligt med.

Hur som helst ser ni en liten växtskylt på bilden ovan. En vackert (?) textad egentillverkad
sådan som hänger i en rostig pinne från en gammal stengrep. 

Ja, det var väl allt för den här gången. Nu ska jag bara läsa igenom texten en gång och
förhoppningsvis hitta stavfelen och plocka bort alla andra små missöden.


Ha det så gott!
Elisabeth8 kommentarer:

 1. Ha ha, visst löser det sig!
  Kliar det i fingrarna så går det alltid att göra precis som du skriver, och ja, jag läste hela vägen ner;-)
  Annars kan man lägga mer tid på att läsa andras bloggar - där kan man fastna hur lång tid som helst...
  Ha en fortsatt bra helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Ibland är tiden knapp & inspirationen tryter men vad gör väl det...du bjuder på fantastiska bilder som får mig att vilja pyssla & fixa i trädgården nuuuu.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 3. Dina bilder och ditt inlägg är så fint, jag har läst hela och hade gärna läst mera.
  Ja det där att hitta på något att skriva om är ofta ett problem, särskilt när man har haft bloggen några år. Jag tycker att jag har visat och skrivit om allt i mitt hem och trädgård. Idag var det tur att jag hade köpt en viva så jag fick ihop ett inlägg.
  Ha en fin kväll!
  Kramar
  Raina

  SvaraRadera
 4. Hej Lisa !

  Hade gärna läst mer om din underbara lavendelhäck och portalen med kaprifolen ... så inte tröttar du ut oss !! Vi vill istället ha mer !
  Ha det så gott !
  Kram/isa

  SvaraRadera
 5. Jag gillar alltid dina inlägg, långa eller korta. :) Och jag känner igen mig, här tryter inspirationen också så här års men rätt var det är kommer skrivandet ändå igång. Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Hej
  Det behöver inte alltid vara blommor med latinska namn. Jag gillar dina inlägg precis som de är! Idag har jag sått mina första perennfröer, kanske lite tidigt, men det är kul att komma igång. Solhattar, stäppsalvia och bolltistel. Får se om det blir nåt! Man blir ju barnsligt lycklig när det första gröna tittar upp!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Ett utmärkt inlägg som blev fyllt med roligheter trots att du inte visste vad det skulle handla om från början! Och jag läste till slutet:) Ibland kan inläggen bli helt annorlunda än man (jag) menar. Ofta till det bättre...

  Ha en fin lördagkväll!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Lavendelhäcken anas under snötäcket. Det har blivit riktigt snöigt och kallt, men det är väl så det ska vara.

  Ha det gott

  Kram Karin

  SvaraRadera