onsdag 22 augusti 2012

Lusthus häng.

Det känns så tydligt att det är sensommar nu och som vanligt har jag bestämt mig för att vägra höst. Jag vill leva en årstid i taget och tänker njuta av sommaren till sista andetaget. Vi äter fortfarande en stor del av våra måltider utomhus, oftast på uteplatsen över garaget men även lusthuset är en skön plats att hänga på.

Sent om sider fick jag tag på nya sittdynor till lusthuset. Valet föll på en turkos variant som passar bra till blommorna i rabatten men framför allt plockar upp färgen i trädgårds- pyntet (glaskulor och en ny skylt) På bordet står en vas med blommor från vidjehortensian
´Annabell´. Den har med tiden vuxit sig riktigt stor, så stor att det nog bara är bra om man håller efter den lite. Å, jag älskar när man riktigt kan slösa med blommorna. Kompakta bulliga buketter tillhör favoriterna. Gärna en låg bukett i en hög vas och så måste jag ju så klart pynta till den med lite garn och ullband.

 

I datorn ligger fler somriga bilder från omgivningarna runt lusthuset och väntar och jag tror att det snart är läge för ett litet "pool" reportage. Ja eller badkaret.....
För visst ska vi vägra höst ett litet, litet tag till...


  Ha det bäst alla goa bloggisar
Elisabeth


9 kommentarer:

 1. Klart vi ska "suga" på sommaren så länge det går. Nu är ju hösten min favort så jag ser lite fram emot den, men den kommer ju...sept-okt kan bli riktigt härliga dagar om vi har tur! Däremot tänker jag hoppa över november här i Gbg och satsa direkt på stora "pyntmånaden. //M

  SvaraRadera
 2. Ja! Visa mer sommar, det känns så skönt att titta på soliga fina bilder för att hålla kvar sommarkänslan! /Anna

  SvaraRadera
 3. Känner PRECIS som du... en årstid i taget, tack! Många fina sensommardagar kommer säkert även om helgen här inte ska bli sån.

  Nu njuter vi vidare!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Ja, okej då! Fast jag redan har
  börjat fundera på julpyssel.....
  Ser fint ut i lusthuset! En sån där
  vaxduk har jag i köket... köpt på
  Rusta va?
  Ha det så gott!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Håller med dig helt! Här vill jag hålla kvar sommaren så länge som möjligt. Höstmörkret och kylan kommer så småningom i alla fall... Tycker alltid att det är lite vemodigt när sommaren övergår i höst, men vackra höstfärger i naturen gör hösten både vacker och lättare. Men som sagt, än njuter vi av skön sensommarvärme!

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Åh, turkost - det är en av mina favoritfärger! (vi har också turkosa dynor, och några cerisa :-) jag gillar färg, speciellt på sommaren! ) Tja, ena dagen är det rena sommarvärmen här och andra dagen regn och rusk... Men jag är nog minst lika förtjust i hösten (och nu när jag börjat jobba kan det lika gärna bli tråkväder ;-) )

  /Annika

  SvaraRadera
 7. Underbara blommor......duktig du är.Ville bara kika in och önska dig en skön helg.Kram Ulrika

  SvaraRadera
 8. Färgglatt och fint. Vacker bukett!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Och jag som la in en vinterbild...:(
  Men vad fint det blev med turkosa dynor!
  Härligt att hänga i ert fina lusthus.

  Kram Annika

  SvaraRadera